Årets höjdpunkt

Om bara några veckor är det dags för årets höjdpunkt, nämligen Sten- och mineralmässan i Göteborg. Lördagen 8 april är det jag som hänger på låset, beväpnad med inplastade mackor och energidryck så jag inte går torr och tappar orken under dagen.

Sist jag var där gick jag själv. La på för två timmar på bilen bara om utifall att det skulle vara spännande att hasa runt bland gamla stenar och fossiler. Hoppades på att det fanns några utställare som hade roliga pärlor jag kunde använda till mina smycken. Efter två timmar fick jag sladda ut från mässan för att inte få böter. Hade lätt kunnat tillbringa ett par timmar till där.

Frågan är hur det blir detta året. Efter kursen jag gick är det mycket mer än snygga pärlor jag vill titta på. Om jag har tur får jag med mig några av stennördarna och då plockar vi ner lupp och pincett i fickan och drar dit i flock. Sedan kan vi stå och dregla över någon liten fin råsten av rosenkvarts eller beundra en vacker slipning av en turmalin utan att någon vill gå vidare eller fika. En energibar kan man hala upp ur fickan medan man står böjd över de små askarna tänker jag.

Förutom lupp, pincett och matpaket får jag tömma madrassen på alla pengar för här förväntar jag mig att hitta mycket roligt material jag kan göra smycken av. Bland annat ska jag leta efter cabochoner jag kan använda i mina smycken där jag broderar pärlorna. För det är inte alltid så lätt att hitta snygga cabochoner och då får man passa på när tillfälle ges.

Det slår mig nu att jag inte lagt upp några av mina smycken jag gjort i denna teknik. Dags att plocka fram kameran till helgen med andra ord. Stay tuned så ska jag visa både smyckena och vad cabochoner är för något.

Detta är inlägg 20 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.