Bronzit

Häromdagen nämnde jag Bronzit lite i farten och det är en sten som man verkligen inte ska springa förbi enligt mig. Det tog mig ett tag att upptäcka den men när jag väl gjorde det var jag fast. Det är ju bara att titta på den så ser man den fantastiska lystern den har.

Jag har bara sett stenar som är bruna med grå järninslag och med ett djup som fullständigt fascinerar. Enligt beskrivningen ska det tydligen också finnas stenar som är guldbruna, färglösa, grå och gula.

Innan jag gick kursen hade jag skaplig koll på de vanligaste stenarna men ju mer man lär sig ju rörigare blir det. Från spelet Den försvunna diamanten hade man ju lärt sig att rubiner är röda, smaragder gröna och topaser gula. Åtminstone där trodde man att man var säker men icke. Förvisso är rubiner röda och smaragder gröna men där tar det slut. Topaser kan vara gula, rödbruna, röda, ljusblå och ljusgröna. Bara för att nämna några färger den kan ha. Och rosa icke att förglömma. Där har vi faktiskt en uppsättning smycken i Sverige som är väldigt vackra men mer om det en annan gång för nu skulle vi prata Bronzit.

Till Isabellas outfit i veckan matchade vi med Tibetan Dream. Enkelt, stilrent och med fullständigt magiska pärlor av Bronzit. De har ett fantastiskt djup och vacker glans att det inte behövs mer runt dem för att smycket ska bli spännande. Titta närmare får ni se.

När vi ändå tittar lite närmare kan jag nämna att den som bär armbandet på bilden är Martina och det är verkligen en tjej med power. Fantastiskt vacker på bild och en jäkel i vattnet. Såpass att hon varit med i OS i simning och det säger en hel del, håller ni inte med?

Detta är inlägg 14 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.