Fem favoriter

Passion Weave Labradorit

Vi kan ju vara överens om att det finns väldigt många fina ädelstenar och hela tiden hittar man dessutom nya. Inte just att de gräver upp nya utan för att den egna kunskapen är begränsad. Inte nog med det, tycke och smak förändras ju också över tiden så att en sten som var favoriten ett tag blir lätt utbytt efter ett tag. Jag har svårt att säga att jag har en favorit, det finns alldeles för många vackra helt enkelt. Om jag ändå skulle ge mig på att ta ut en lista på fem favoriter måste vi dela upp det i en lista med opaka och en med transparenta. Alltså ogenomskinliga och genomskinliga. När jag funderar på min lista inser jag samtidigt att jag har använt många av favoriterna i smycken jag har i webbshoppen. Vi börjar med de opaka stenarna och här har ni listan utan någon speciell ordning:

-Labradorit

Det här är en ganska ny favorit faktiskt. Den finns i lite olika färger och kan vid första anblicken se lite oansenlig ut med sina blåa till grå och bruna färg. En del stenar kan dock visa upp hela regnbågens skimrande färger. Gemensamt för alla är att de har en fantastisk lyster och djup. När man tittar på den tycker jag man ska vicka på den för då ser man dess fulla spektrum. I Passion Weave Labradorit är det labradorit i mitten. De pärlorna är så små att det kan vara svårt att se lystern men den finns där, det gäller att att titta ordentligt. Och vicka!

-Tigeröga

En fantastiskt vacker sten och en som varit favorit ganska länge. Även denna har ett vackert djup och lyster. Dessutom gillar jag brunt på gamle dar, så till den grad att jag hade velat ha med en till brun sten på listan men jag hejdade mig i sista stund till förmån för fler färger i listan. Tigeröga finns med i Mala Wisdom och Eyes of Shere Khan.

-Malakit

Det här är en sten som jag aldrig jobbat med faktiskt, mest beundrat den på avstånd. Det är en så kraftfull färg och mönster att den kräver en hel del av sin omgivning och jag har inte kommit dit att jag har sett hur jag ska använda den. Men en vacker dag så!

-Sodalit

Blå är en färg som uppskattas av många och om jag minns rätt är vi på västkusten lite extra fästa vid den. Ett tag använde jag den i flera olika smycken men just nu finns den bara med i Passion Weave Sodalite. Men den lär komma i fler smycken framöver.

-Madagaskar agat

Vad gäller denna stenen kan jag inte mycket om den utan tycker bara den är snygg. Just kontrasten mellan det svarta med de små vita ränderna gillar jag. Det blir ett annat liv i stenen mot om den skulle varit helt svart och man kan se den effekten tydligt i Black Peace.

Jättesvårt att begränsa sig till fem stenar bara och jag kommer på mig själv med att vilja ta upp Bronzit också. Turkos förtjänar också sin plats. Och jag glömde Jaspis som jag har med i så många smycken… Ja, ni hör ju själva, det får helt enkelt bli fler inlägg med favoritstenar.

Detta är inlägg 29 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.