Glasberget

Att samlas ett gäng på en parkering mitt ute på landet en söndag morgon medan regnet hänger i luften. Alla är lite småskitna och står i rejäla kängor eller stövlar med ryggsäck packad med fika och grävarverktyg. Det är så det kan se ut är det är dags för en utflykt till Glasberget för att leta bergkristall.

Glasberget ligger mitt ute i skogen och idag var det dags att gå dit med ett gäng stennördar. Alla är på samma våglängd och pratar råsten, avhandlar alla ädelstensletarserier som finns på olika kanaler eller berättar om den senaste stenen man köpte. Emellanåt blir det alldeles tyst och var och en sitter med sin lilla grop och tittar på stenarna. Tills någon lyfter upp en liten terminerad sak och långsamt säger: ”den var lite fin” och visar upp den för allmän beskådan. Som att fiska. Stirra ner på stenarna, peta lite i dem, flytta runt bland dem och hiva iväg de som inte är intressanta.

Lite så man kunde göra när man var liten, sitta och pilla i en stenhög och vara helt ovetande om världen runt omkring. Enda skillnaden är att det sällan var en bergkristall man fick tag på.

Detta är inlägg 68 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.