Nördhelg

Jo så är det, en riktig nördhelg väntar. Och det betyder att det är dags för stenmässa. Det är ett sådant tillfälle när man ska göra sig av med bihang som bara hänger med för fikats skull. Eller som kanske tycker det kan vara lite rolig att titta på fina stenar men tröttnar efter 20 minuter.

Det här året, precis som förra, har jag valt mitt sällskap noga. Med mig har jag kollegan som är ännu mer intresserad av stenar än mig och läraren från stenkursen. Vi kommer gå innanför dörren och sedan tappa bort varandra. Med näsorna ner i varenda bord och låda med råstenar, pärlor och cabochoner kommer vi plöja oss igenom hela salen i djup koncentration. För att sedan titta upp, hitta de andra och göra om allt en gång till men den här gången bara titta på de utvalda borden.

Jag har en förhoppning om att kunna hitta en vacker råsten som kan vara ett bra ämne att slipa om man skulle få feeling en dag. Då är det guld värt att ha med sig kunnigt sällskap. Lite annorlunda pärlor som kan passa till de nya smyckena jag håller på med är också ett mål. För mål måste man sätta, annars kan man komma därifrån med betydande övervikt och gapande tom plånbok.

Återkommer med rapport om hur väl målen uppnåddes.

 

Du vet väl att du hittar nästan alla smycken i min webshop? Välkommen in till www.daybreakcraft.se och ta en titt.