Som is

Som jag skrivit tidigare dras jag till en del stenar. Eller faktiskt ganska många eftersom det finns så många vackra stenar. En sten som jag dragits till lite extra är bergskristallen. Tidigare var det tydligare än det är nu förvisso. Då kunde jag oftast finna mig själv ståendes i affären med en sträng bergskristall i handen oavsett intentionen när jag gick in. Kunde inte låta bli helt enkelt.

Jag tror att en del av fascinationen med stenen är att jag tycker den ser ut precis som is fast utan slabbet och kylan. Förutom att den är vacker i sin renhet.

Den sägs vara den universalt helande stenen som klargör vad som behöver helas eller balanseras. Utöver det anses den också gynna hopp, optimism och lycka. Inte illa med andra ord!

Det som är roligt med den är att den är väldigt vanligt förekommande då den består av kvarts. Ännu roligare är att den finns i skogarna här omkring och så fort vintern släppt sitt tag om skogen ska vi samla ihop vårt gemmologigäng och dra till Glasberget för att leta bergskristall! Vi byter favoritverktygen pincett och lupp till hammare och spade med andra ord. Förra gången jag var där fick jag med mig en vackert terminerad sten och det ska bli spännande att återvända dit igen.

2 Comment

  1. åhh det finns ju så sjukt mycket energi i stenar!<3

    1. admin says:

      Det är ett riktigt spännande område! 🙂

Comments are closed.