Tigeröga

Jag har svårt att tänka mig att det gått någon förbi att jag är lite extra glad i tigeröga. Inte för er som har hängt här ett tag i alla fall. För er andra kan jag avslöja att det är en av mina favoritstenar.

Anledningen är bland annat att jag tycker att den har en fantastisk lyster, på höga välslipade cabochoner visar sig ett ljusband på ovansidan som påminner om den smala pupillen hos en tiger och det är också därifrån stenen fått sitt namn. Det här är en sten man kan lita på, den är guldgul till guldbrun och det finns inga andra färgvarianter, inte naturligt i alla fall. Det förekommer röd tigeröga men den är värmebehandlad för att få den färgen. Då kallas den oftast oxöga för även den har den fantastiska lystern och utseendet i stort som gör att man känner igen den ganska lätt.

Eyes of Shere Khan

Tigeröga sägs föra med sig tur och välgång och är känd för att vara en sten för beskydd, speciellt för resande. Den ska också hjälpa dig förverkliga idéer och ge mod vid förändringar, att se dina egna resurser och hur de kan användas på bästa sätt. Romerska soldater ska ha burit stenen och gärna med ingraverade symboler för att skydda dem i strid. Ett ökat självförtroende ska den också bidra till och det kan nog behövas i strid det med.

Mala Wisdom

Verkar helt enkelt som man ska hänga på sig lite tigeröga och börja uträtta stordåd, är ju inte mycket att vänta på där, eller hur!?

 

 

Detta är inlägg 66 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.