Miss Clarity

När jag funderade på kläder att matcha med smyckena kom jag osökt att tänka på Miss Clarity. Resultatet av den där drömmen som Underbara Clara och Annakarin hade och som de tog tag i när de båda kände att de var på botten. Båda befann de sig plötsligt i en vardag utan kreativitet eller inspiration och ingenting var roligt. Clara stod och tippade på randen till utbrändhet och Annakarin väntade på operation med cancerbeskedet i handen. Ett perfekt tillfälle att spotta sig i näven och göra verklighet av en dröm.

Tillsammans har de genomfört ett stort antal föreläsningar och ett återkommande dilemma var att det var så svårt att hitta fina kläder. De var ju inte ute efter klänningar som passade en 20-årings kropp, deras kroppar hade levt och varit med om en del och då ändras formerna. De ville lysa och ta plats med sina kläder och det var det de skapade tillsammans med Claras syster Anna som är huvuddesigner, ett klädmärke som smickrar kroppen med sin skärning och får bäraren att blomstra. Samtidigt som produktionen värnar om miljön och sådant gillar vi! Klädmärket släpptes förra veckan och möttes av ett stort intresse.

Kampanjbilderna har duktiga Kristin Lagerqvist tagit. En konstnär i sig och med dessa vackra klänningar och i de rummen kan det inte annat är bli lite magi över det hela.

Om vi tittar på vilka smycken vi skulle ha till dessa klänningar skulle jag säga att vi ska gå på något armband. Det händer så mycket med klänningarna och deras mönster att om vi skulle välja ett långt halsband till det tror jag det skulle bli för mycket. Istället satsar vi på ett Tibetan Dream till Annakarins bruna klänning, det tror jag blir alldeles toppen att matcha den med vacker bronzit.

Detta är inlägg 31 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.