Creamy Lady

Creamy Lady

Nu är det dags för nyheter i webbshoppen och denna gången är det ett broderat armband som äntligen blivit fotograferat och upplagt.

Det här armbandet är fullt av kärlek och det finns bara ett av det, ingen annan har ett likadant. Nog för att jag har en hel del tålamod men här ligger det riktigt många timmar bakom smycket. Blir svårt om inte omöjligt att göra ett till då både fokusstenen och mönstret blir svårt att få till igen. Nästa gång blir det ett annat helt enkelt. Är det ett unikt stycke hantverk så är det.

I mitten på armbandet ser ni en cabochon av mossagat. Infattningen är av krämfärgade pärlor och avslutas med guldpläterade små pärlor längst ut. De är så små att man bara kan jobba med dem med riktigt pigga ögon och bra belysning. Tänk operationsbelysning. Dock blir det fantastiskt vackert och spännande att blanda stora och små pärlor, det blir ett liv i ytan man inte får till annars och det är så vi vill ha det.

Jag jobbar mycket på känsla när jag arbetar med denna tekniken och jag vet aldrig från start hur det färdiga smycket kommer se ut. Det kanske ändras med tiden men nu är det en process som sakta växer fram efter hand. Den här gången blev det lite snirkliga linjer med rörpärlor, seed beads och de stora pärlorna ni ser är sötvattenspärlor. Några för att smälta in och andra för att bryta av helt, för att tillsammans skapa en vacker helhet.

Armbandet är brett, riktigt brett sådär så man inte missar det. Ett sådant får man bära med korta ärmar för det här ska synas. Det skäms inte för sig utan är en lady med attityd och självförtroende, samtidigt som det är vänligt i sin framtoning, precis som en riktig lady.

Detta är inlägg 73 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.