Det här med färger

Mala Tranquilo

När jag tar mig en titt på mitt sortiment är det bara att inse att jag gillar svarta smycken. Inte för att alla är svarta utan för att det finns flera som är det. Hur jag än gör brukar jag komma tillbaka till färgen på något sätt.

Vad som är roligt är att inte bara jobba med helsvart utan med olika nyanser och texturer och även använda matta pärlor och blanka tillsammans. Lava, som finns med i detta är också kul att lägga in som en detalj. Den har ju en helt annan struktur än andra material har. Dessutom är det en stor fördel att lava är så lätt, vilket gör att den hjälper till med att smycket i slutändan inte blir så tungt.

I mitt sortiment har jag en del halsband som är inspirerade av Malahalsbanden. Vad det exakt är tar vi i ett annat eget inlägg. Halsbandet på bilden heter Mala Tranquilo och består av gråa jaspispärlor, facetterade ametister tillsammans med en stor lavapärla och tofs.  Nu är inte detta halsband svart utan har bara svarta detaljer men det gör också att det passar bra till svarta kläder. Eller andra färger också för den delen.

Om man har svarta kläder och vill ha ett svart halsband försvinner ju halsbandet och det kan vara lite trist. Så är inte fallet med detta. Ska man matcha med någon färg är lila inte så dumt. De pyttesmå pärlorna emellan är lite åt det lila regnbågsskimrande hållet, förutom ametisten då. Inget man ser på bild utan ni får ta mig på mitt ord helt enkelt. Grått funkar också utmärkt.

Nu har jag inte så mycket av varken lila eller grått i garderoben. Grått har jag rensat ut med tiden för det får mig att känna mig så … grå helt enkelt. Speciellt nu när man inte sett solen på ett halvår och är smått genomskinlig. Svart funkar till det mesta och även till detta halsband som får komma ut lite från ”bakgrunden” med den färgen bakom sig.

Vän av ordning tänker säkert nu att svart gör ju inte att man ser mindre genomskinlig ut en dag i februari och det stämmer. Men det är inte grått i alla fall.

Även om det snöar hemma i mina hoods och snön ligger på flera ställen i landet så har ni väl hört att de små vårfåglarna har vaknat till liv? Vi hjälper dem på traven lite med denna bild tänker jag.

Du vet väl att du hittar nästan alla smycken i min webshop? Välkommen in till www.daybreakcraft.se och titt