Ett ord från kvalitetsavdelningen

När jag skapar ett nytt smycke är det mycket som ska stämma. Själv uppskattar jag när det inte hänger och slänger eller rasslar hela tiden. En del hängen till långa halsband kan till exempel uteslutas för att de kommer vaja som en klockpendel pga av sin design eller storlek. Om det inte är något jag upptäckt tidigare i processen märker jag det när jag provar halsbandet en dag. För jag provar alla nya smycken jag gör.

Samma när det kommer till olika delar i metall. En del saker har skarpa kanter och kan skära av tråden, då går de bort. Ibland kan jag hitta ett jättevackert lås som stämmer så perfekt med ett armband jag har gjort. Om man då märker att det inte håller färger mer än ett par gånger måste jag välja bort att använda det. Även om det smärtar för att det ser så bra ut tillsammans. Detta för att jag vill att de som köper ska känna att det är ett fint smycke som håller hög kvalitet och som man vill vara rädd om. Det ska kännas värdefullt helt enkelt. Saker som tappar färgen eller formen efter ett par gånger skapar inte den känslan.

Trots att jag begränsar mig så pass mycket, för så känns det när jag precis har varit tvungen att rata ett vackert lås, vill jag inte tumma på kvaliteten. Ibland är det inte tillräckligt ändå. Stenpärlorna kan ha vassa kanter och metalldelarna kan tappa färgen fastän det inte märkts från början. Eftersom jag vill att ni ska använda smyckena från mig vill jag att ni säger till om det blir så, på det sättet får jag en möjlighet att rätta till det där som blev tokigt. För i en byrålåda ska inte smyckena ligga, de vill användas och synas! Vara med dig och få glänsa.

Ibland är det helt andra orsaker till att olyckan är framme. Tofsar är till exempel väldigt vackra och brukar inte vaja så farligt när de används, tvärtom är de väldigt lugna i rörelserna. Dock är det på sin plats att höja ett varningens finger när vi kommer till det här med att luta sig fram och samtidigt dra upp dragkedjan i jackan. Har den stackars tofsen väl fått närkontakt med dragkedjan blir det inte alltid så bra. Jag vet, jag har provat och den tofsen hade en lång väg tillbaka innan den var som folk igen.

Detta är inlägg 12 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.