Känslan

Många gånger när jag sitter och ska skapa ett smycken vill jag ha fram en viss känsla med smycket. Kan inte förklara generellt men jag kan ta ett exempel och då kommer jag osökt att tänka på Summer soul.

Vet inte vad det är som gör att turkos är så förknippat med sommar men något är det. I det här fallet var det hänget som inspirerade och jag visste direkt att jag ville ta fram ett halsband som andades sommar. Om man tar turkos och gifter ihop det med vitt har man direkt sommarkänslor. Att lägga till den vackra howlite med inslag av grå marmorering gör att det vita inte blir stelt eller kallt. Det gråa passar också bra till silverpärlorna som jag har med och tillsammans gör de att det stela bryts upp med lite liv i linjerna och ytorna.

Det halsbandet om något får mig att tänka på sommar. Ljumna sommarkvällar när man kan gå barbent ner till stranden, blunda och låta solen smeka kinderna. Vitt måste jag ha till och då gärna en stor, luftig skjorta och korta vita byxor. Om man nu inte kan ha kortbrallor, då faller valet på jeansshortsen jag flyttar in i första dagen på semestern.

Det är den känslan jag ville ha i bilden och den kvällen var just precis en sådan kväll. Vi gick ner till havet i linne på kvällen utan att frysa, vilket inte händer så ofta i detta landet.

Detta är inlägg 47 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.