Strawberry Hug

Strawberry Hug

Ni som har besökt mig när jag varit ute på marknader eller varit i pop up-butiken har sett detta halsbandet. Av någon anledning har det inte hittat till webshopen förrän nu. Bättre sent än aldrig brukar det heta och det kan vi väl säga stämmer här.

Av fantastiskt trevliga chips av jordgubbskvarts har jag skapat detta halsband som är av lite kortare modell. Mellan finns några bruna sötvattenspärlor och för att skapa lite rymd i raden har jag lagt in små skimrande glaspärlor i lilarosa mellan varje chips. Det hela avslutas med ett silverfärgat lås som är format som en spiral. Låset är det fritt fram att ha i nacken som ett traditionellt lås men det funkar lika bra att ha framme på ena sidan för visst är det som ett litet smycke i sig?

Första gången jag såg jordgubbskvarts blev jag såld. Den är inte sådär skrikigt rosa utan lite mer sofistikerad, lite mer laid back med sina olika skiftningar och prickar i gammelrosa och åt det vinröda hållet på sina ställen. Som en liten smarrig klubba på något sätt.

Om man läser på om vilka egenskaper jordgubbskvarts sägs ha ska den ha vibrationer av lugn och tillförsikt. ”Ta vara på dagen” är stenens slogan och finns det något mer poppis begrepp idag, att ta vara på dagen? Den sägs också hjälpa till att hitta din soulmate och då kom jag osökt in på det som blev namnet på halsbandet, Strawberry Hug.

För den hugade spekulanten kan jag meddela att det bara finns två kvar. Det senaste exemplaret som flyttade hemifrån knep en liten flicka som blev alldeles stjärnögd när hon fick syn på halsbandet. Sedan tittade hon med stora ögon på sin mormor som förstod vinken och så var den julklappen ordnad.

 

Du vet väl att du hittar nästan alla smycken i min webshop? Välkommen in till www.daybreakcraft.se och ta en titt.