Hårspänne

Crispy

I flera av mina broderade smycken där jag använder snäckor har jag köpt snäckskalen. Det kryllar ju inte av storslagna vackra snäckor på våra breddgrader, även om det kan finnas ett och annat undantag.

Alla har vi säkert haft en mer eller mindre svår släng av snäcksamlarperiod, vi är ju trots allt samlare till naturen. Är det inte snäckor utefter stranden så är det stenar, kapsyler på semestern, tändsticksaskar, servetter, frimärken, bokmärken eller bilar. För de som har en annan lön än mig.

Det är liksom lätt att samla saker. Jag som inte gillar att ha en massa prylar brukar ställa mig frågan vad jag ska ha det till. Oftast är det själva samlandet som är grejen, inte att man ska använda det till något speciellt. Som svar på frågan kommer jag ofta fram till just det, att jag inte ska ha det till något, och då låter jag bli att samla på mig.

Ibland känner jag mig lite wild and crazy och samlar i alla fall, min inre fråga till trots. Så var det med de vita snäckskalen i mitten på hårspännet. De var så vackra i sin enkelhet att jag inte kunde låta bli. Det blev ett par stycken som slank ner i fickan och sedan hamnade i det stora fatet med strandfynd.

Åren gick men så en vacker dag kom jag på att de skulle passa fint i ett hårspänne. De tvättades noga och penslades med ett matt lack för en diskret lyster och för hållbarhetens skull. Nu finns hårspännet i webshopen för den som vill ha ett unikt spänne med en historia att sätta i håret.

Är du nyfiken på hur jag fick till bilden kan du läsa historien här. There is more than meets the eye kan vi väl säga…

 

Du vet väl att du hittar nästan alla smycken i min webshop? Välkommen in till www.daybreakcraft.se och titta!

2 Comment

  1. Hanna says:

    Vilket vackert hårspänne!

    1. admin says:

      Tack Hanna!

Comments are closed.