Inspiration

Idén till ett nytt smycke kan dyka upp var som helst, ingenstans går man säker tack och lov. Ni kan hitta mig på Ica vid stället med billigt krimskrams, för där kan jag se hur man har löst en designutmaning för ett flerradigt armband. Eller på Indiska för att närstudera annorlunda pärlor som bjuder in till nya designer. Då kan jag komma på mig själv med att sucka lite avundsjukt och undra var i all sin dar jag kan hitta den roliga detaljen. Och så går jag vidare till att närstudera nästa smycke.

Blänga på folk kan också bli en bieffekt när man ständigt är på jakt efter roliga smycken. Ni som har hängt här i dagarna vet att jag hade en helg ute bland provrum och gallerior. Något som jag försöker vara lite sparsmakad med då det inte ligger på min topplista, hellre då kliva runt ute i skogen med vapendragarna. Om man nu ändå är inne i alla affärerna kan man ta tillfället i akt och spana smycken för det blir betydligt mycket svårare ute i skogen. Att springa in i varenda affär som har en accessoaravdelning i valfri storlek gör att man snabbt retar sällskapet för dagen på sig så det gäller att vara lite smidig där. Detsamma gäller om man plötsligt får syn på någon som kommer mot en med ett fantastiskt vackert halsband. Man kan varken tokstirra eller gå fram och tafsa på sagda halsband utan att det kan tas på fel sätt. Istället får man syn på halsbandet, slänger ett öga, släntrar vidare lite och slänger en blick till. Det borde vara försvarbart om man bara kan hänvisa till halsbandet, visst?

När jag då står i rulltrappan på väg ner och upptäcker en kvinna som sitter på cafét precis bredvid rulltrappan med ett mycket effektfullt halsband har jag min chans. Hon ser inte att jag blänger och jag har hela vägen ner på mig att spana in halsbandet för att se hur det är gjort. Väl framme precis bredvid henne får jag höja blicken och strosa vidare men då har jag i alla fall hunnit få mig en ordentlig titt på halsbandet. Och insett att det inte var så snyggt på nära håll.

 

Detta är inlägg 23 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.