Kronan på verket

Håll i er för det ni tittar på nu är en världsnyhet, den första kronan DaybreakCraft haft i sitt sortiment. Det är lite mer än det vanliga diademet du kan hitta i affären hemmavid. Eller kronan du kan hitta på nätet, om du letar ordentligt. Och nu ska vi bli lite nördiga så jag hoppas ni hänger med för jag bara måste få berätta lite om hur kronan växt fram. Som ni säkert förstår ligger det mycket arbete bakom detta unika smycke.

Till att börja med är snäckskalen limmade på ett underlag liknande styv filt. Efter det är alla pärlor, både sötvattenspärlor, glaspärlor och paljetterna fastsydda med dubbla omgångar tråd för att öka hållbarheten. När alla hundratals pärlor är fastsydda så som vi vill ha dem klipper jag ut formen och passar sedan in baksidan av fuskmocka. Fram- och baksidan sys sedan ihop med hjälp av stygn som både fäster ihop sidorna och ger en kant med glaspärlor. För att få till en lösning som passar alla storlekar sys ett vackert spetsband fast i ändarna så att man kan knyta i vilken storlek man vill ha på den.

Av detta får vi en vacker och unik krona som bland annat passar till din stora dag, gravidfotograferingen eller varför inte bara för att ta fram drottningen i dig. Få kan jämföra sig med dig om du dyker upp med denna på strandpartyt eller festivalen i sommar.

Detta är inlägg 8 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.