Såhär skapar du sommarkänsla

Ute viner en smällkall vind från Sibirien. Bara du får för dig att sticka snoken utanför dörren finns det risk att du fryser huvudet av dig. Jag vet, jag provade idag och trots att jag hade två (2!) mössor på mig var det snudd på att det blev för kallt. I motvind ute på slätten var det inte långt ifrån att jag förfrös kinderna.

Hundarna och jag tar en snabb promenad och gör vad vi ska, sedan är det bara att springa in och mysa framför kakelugnen och försöka tina upp.

Så vad gör man när man sitter där och försöker få liv i kinderna och längtar förtvivlat efter sommaren? Om man inte designat tillvaron så att man kan köpa en enkel och följa värmen runt jorden kan man göra två saker: drömma sig bort och planera. Då menar jag att planera så att man är beredd och får ut maximalt när värmen äntligen kommer. Det ena utesluter inte det andra och båda tillsammans stärker faktiskt varandra så det är bara att köra på.

Sommarsmycken

När jag tänker på sommar tänker jag på smycken med turkos och vita howlitpärlor. Antingen med inslag av silver- eller guldfärgad metall. För tänk själv hur du går där på sandstranden med flip flopparna i handen och känner hur den ljumna vinden leker med håret. För dagen kanske du har de urtvättade jeansshortsen och ett linne på dig bara, eftersom det är så varmt. Och naturligtvis har du dina favoritsmycken på dig, en passande fotlänk och kanske ett långt halsband och några armband.

Lite längre bort på stranden är det några som spelar beachvolleyboll: Från restaurangen närmast ringlar sig en förföriskt grilldoft ner mot vattnet. Sådana stunder är den iskalla nordan och -10 grader ett minne blott. Du har inga som helst problem att bara vara i nuet och njuta av den ljumna sommarkvällen. Som jag längtar till sådana kvällar!

Vill du ha lite hjälp med att planera för sommarkänslan kan du titta in på Summer Soul eller somriga Mala Star. Sedan är det bara att låta sig förföras av sommardrömmen.