Solen

Luta dig tillbaka där du sitter. Gosa ner dig så där bekvämt så du sitter som en påse jordnötter och bara känner hur hela kroppen slappnar av och blir tung. Slut ögonen och släpp sinnet fritt så det kan fladdra iväg som en fjäril. Följa med högt upp i skyn mot solen och segla fram på de ljumna uppvindarna.

Du ser en strand och siktar in dig på att lägga dig i sanden. Sanden som är så där härligt varm den bara blir en riktigt het sommardag. Nästan så du behöver röra lite på dig för att den inte ska bli för varm.

Du bestämmer dig för att gå ner i vattnet och svalka dig. Efter en snabb spurt ut i det långgrunda vattnet är det tillräckligt djupt för att slänga sig ner och glida fram ljudlöst under ytan. All stress och ansträngning rinner av dig för varje meter och du känner dig som ett med vattnet.

Efter att ha legat och flutit på rygg i havet och betraktat måsarna som seglar förbi går du upp. Sandstranden är lång och inbjuder till slappa promenader i vattenbrynet. Medan du går smeker de varma vindarna kroppen torr och sanden masserar dina trötta fötter kärleksfullt tills de är fulla av spänst och energi igen.

Du lägger dig ner i sanden och sluter ögonen. Känner hur solen kysser huden och vinden sakta rufsar runt i håret. Hör hur vågorna lojt slår mot strandkanten innan de drar sig tillbaka och du känner att det här, det är livet på en pinne.

Sådär ja! Dags att öppna ögonen och inse att det är en regnig dag i januari och du är lika blek som ett kopieringspapper av standardmodell. Kände på mig att du behövde lite verklighetsflykt men håll ut, om bara en si så där sex-sju månader är sommaren här igen.

Om du inte har tillräckligt med deg för att lösa en enkel till kanarieholmarna kan du och jag skapa lite verklighetsflykt här med ojämna mellanrum fram tills solen åter behaga lysa på vår bleka lekamen.

Amen på det solvänner!