Bad hair day

När det är kallt måste man klä sig varmare, så är det bara. Inte för att det var devisen när man var 20, då var looken det primära. Nu är jag äldre och inte alls lika tuff när det kommer till kyla. Jag är en riktigt fryslort som konstant fryser mellan september och maj, med vissa undantag. Att man kan läsa sådana här inlägg på denna bloggen är ingen slump.

När vi nu kommit en bit in i februari har jag med andra ord haft mössa som ett nödvändigt klädesplagg i ett par månader. Jag måste säga att jag faktiskt börjar bli en smula trött på den konstanta mössfrillan man ligger inne med. Det är ju inte kul att känna sig som en nykammad utter varenda dag.

Från att tycka att det är bra fånigt när ungdomarna envisas med att ha mössa på sig inomhus som det sista skriket i modesvängen kan jag helt plötsligt förstå dem. I smyg börjar jag planera för en strukturerad och successiv övergång till tonårsmodet med hängbrallor och mössa. För visst borde en medelålders kontorsråtta smälta in tillsammans med andra kontorsråttor i det modet?

Vän av ordning kommer här in i diskussionen och påpekar snusförnuftigt att det finns ju olika sorters mössor och jag är den första att hålla med! Det finns en massa spännande varianter och modeller. Jag har till exempel mössor i hattmodell i fleece. Tyvärr stupar modellen på att jag fryser om både panna och öron i dem så jakten måste gå vidare. Om man googlar finner man snabbt att… mössor är mössor helt enkelt. De gör inget för att lyfta frisyren som inte har med statisk elektricitet att göra.

Skam den som ger sig utropar den positiva och fortsätter jakten efter den perfekta mössan. Så länge ska jag högljutt deklarera för kollegorna i saltgruvan att högsta mode är att ha mössa på sig inne och inte lämna utrymme för vidare frågor.

 

Mössa från Ohtemptations. Visst skulle den passa till kontorskavajen?