Jenny Kåberg

Att trenderna går från det industrialiserade, löpandebandet-producerade till att man vill gå på torget och handla grönsaker från bonden direkt och prata om slow food och slow fashion är det säkert ingen som har missat. Det som är spännande är att samma tankar även dyker upp inom smyckesbranschen där man mer och mer ofta ser att material är återvunnet. Någon som har använt sig att det på ett riktigt snygg sätt är Jenny Kåberg och speciellt i sin serie Recycled.

Raw jewellery made using the left overs, broken and unwanted

Det är lite befriande att se smycken gjorda från grunden istället för att smycket skriker att det är gjort av en förproducerad stomme, det är alltför många som jobbar så idag. Jenny har också en lite annorlunda stil som skiljer sig från mainstream, in och kika på hennes sida så tror jag ni förstår vad jag menar. Särskilt spännande tycker jag hennes svarta smycken i oxiderat silver är eftersom jag är lite svag för just svarta smycken.

Jag har följt Jenny en tid på Instagram och det är faktiskt för att jag har hängt med hennes fotograf i sociala medier snudd på sedan Jesus gick i kortbrallor. Mette är en fantastiskt duktig fotograf med en härlig humor som levererar toppkvalitativa bilder på allt ifrån bröllops- till matbilder.

En makrobild på en bröllopsring handgjord av Jenny tagen av Mette. Behöver jag säga mer?

Detta är inlägg 57 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.

2 Comment

  1. Tack för dina fina ord, gjorde mig superglad!!!

    1. admin says:

      Vad var så lite så! 🙂

Comments are closed.