Ringar

Idag visade sig vädret från sin bästa sida här. Borta var undervattensklimatet vi välsignats med i flera dagar på västkusten. Istället vågar jag säga att vi hade den första vårdagen och tillika den varmaste dagen på hela året. Det var så varmt att jag fick ta av mig min papperstunna jacka när jag var ute och sprang på kvällen och då snackar vi värme!

När vi nu har den härliga våren framför oss, vad passar väl bättre än att uppdatera smyckesskrinet med lite nya snyggingar? Öppna ringar är väl inte direkt något nytt men det är något som vi ser lite mer av nu för tiden. Likaså hur man tar designen ett eller två steg längre än tidigare.

Pandora har en riktigt trevlig liten öppen blomring kallad Dazzling Daisies Ring (se ovan). En handbearbetad ring i sterlingsilver med två tusenskönor prydda med Cubic Zirkonia, vilket är en syntetiskt framställd sten. CZ, som den brukar förkortas, förväxlas lätt med diamanten i sitt utseende men har ett helt annat pris. Här håller vi oss ändå på mattan rent designmässigt med en ring man både kan ha till vardag och till fest.

Om man vill ta den öppna ringens design ett steg längre kan man exempelvis ta en titt på Pilgrims Ada Pi som finns i både guld- och silverplätering. Ytan är snyggt matt men det som är problemet med pläterade ringar är att de tyvärr inte brukar hålla färgen så länge. Ringar utsätts för ett helt annat slitage än halsband och örhängen så här får man se upp lite. Hur just denna ringen håller vet jag inte men snygg är den i alla fall.

 

Om vi ska ta ett steg till designmässigt hamnar vi på denna ringen från Cornelia Webb som säljs hos Net-a-Porter. Här pratar vi inte bara en öppen ring utan här breder den ut sig över de intilliggande fingrarna också. Även denna ring är gjord i guldplätering och pryds av vita sötvattenspärlor längst ut. En riktigt snygg ring men jag är nog för praktiskt lagd för jag tänker direkt att man skulle fastna i saker när man håller på och fixar. Med den här ringen ska man nog mest stå och se snygg ut och kanske sippa på ett glas bubblor. Förvisso ingår den i Cornelia Webbs bröllopslinje och det är väl ett tillfälle så gott som något då man bara ska stå och just se snygg ut.

Detta är inlägg 27 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.