Sakletare

Vem av barndomens alla idoler var det som myntade det ordet? Tror bestämt det var Pippi, hon var finurlig på många sätt. Hur som helst är jag i den fasen just nu. Jag har några nya smycken på gång, kan liksom se dem klart för mig i huvudet. Problemet uppstår när jag ska leta rätt material till dem. Det är inte som att pysa över till Ica och handla allt man behöver till kycklinggrytan. Här snackar vi mer att man köper kycklingen på gårdsbutiken (i och för sig toppen!), moroten och löken i en grönsaksbutik, mjölken och kryddorna i den tredje butiken och riset hos asiaten runt hörnet. Väl hemkommen är det bara att hålla tummarna att man fått med sig allt och att alla butiker hade det man kom för att köpa.

Om man nu inte skulle hitta kyckling i gårdsbutiken gäller det att snabbt planera om. Köttfärslimpa ska ju inte ha riktigt samma ingredienser som kycklingsgrytan. Ett grannlaga pyssel är vad det är helt enkelt. Det kan vara lite kul och man behöver vara lite finurlig men när man har rantat runt i alla butiker man känner till och ändå inte hittar morot kan man stundom bli lite modstulen. Bara att tänka om och hitta på något annat. Om man inte vill köpa moroten från Norge men det tar ju så lång tid och så länge vill man ju inte vänta.

Så jag fortsätter vara sakletare, omprövar idéer, sätter ihop nya smycken och letar vidare. Resultatet kommer så småningom i en webshop nära dig!

Detta är inlägg 74 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.