Till öronen

Tidigare har vi tittat lite på ringar och konstaterat att det gamla vanliga att de håller sig runt det fingret de sitter på verkar vara lite förlegat. Det nya är former som även flörtar med de intilliggande fingrarna på ett eller annat sätt. Lite samma kan man se på örhängen som kommit det senaste. Visst finns det väldigt många olika sorters örhängen men de har i princip alltid utgått från ett hål i örsnibben och hängt ner ifrån det. Det tankesättet har vi hållit fast vid i hundratals år så det var väl dags att tänka utanför boxen även där. Jag menar, nu finns det ju blommiga gummistövlar och kaviar är inte alltid kaviar längre så det är bara att inse, boxen är borta sedan länge.

I Edblads sortiment (ovan) kan man hitta denna vackra Linnea som följer örats linje utan att sticka iväg alltför mycket. Materialet är matt guldplätering över rostfritt stål med en liten cubik Zirkon. Guldpläteringar på örhängen tycker jag brukar funka då smycket inte slits på samma sätt som ex. ringar och pläteringen brukar hålla sig intakt.

I övrigt har Edblad ett väldigt trevligt sortiment som förutom smycken även innefattar kläder och inredning. Smyckena är grunden och det som var Edbland när de startade 2006. Tanken bakom deras produkter är också väldigt trevlig med medvetna val i grunden för att göra en lite bättre värld och det gillar vi. Vi gillar också att vi fått ett nytt poddtips med företagets grundare och VD. Kanske lyssningen till nästa långpass?

 

Pilgrim går på samma linje som Edblad med sina örhängen, så kallade ear crawler och man kan verkligen förstå namnet. Det som slår mig när jag tittar runt på örhängen som lämnar tidigare designtankar är att jag skulle nästan behöva en bruksanvisning för att förstå hur man ska sätta fast dem. Att bara titta på bilder som är tagna rakt framifrån funkar inte alltid. Kanske är jag old fashion och inte förstår det mest självklara och i så fall har jag precis blottat min okunnighet utan omsvep. Men kanske är det någon annan som också har lite svårt att klura ut hur man löser det, då kan vi ju alltid bilda klubb.

Hur som helst har jag bara tagit med örhängen som jag fattar mig på och det utestänger ju en hel del. Med andra ord finns det mycket mer djärva designer där ute i örhängesdjungeln för den hugade upptäcksresanden. Vad mig anbelangar ska jag nog börja med att ta mig till en butik och klämma och känna lite först så jag fattar galoppen.

 

Dessa explosioner förstår jag mig på i alla fall då de håller sig till beprövad design. Sedan sprids de över hela örat och man kan också välja hur man sätter fast dem, om man vill ha tyngdpunkten upp över örat eller nedåt. Och här snackar vi äkta vara rakt igenom, guld och diamanter och inget tjafs, de här kommer hålla livet ut. Om man inte trasslar in sig i dem innan så uppsatt hår är nog att föredra Och sedan stå och se snygg ut men det kan jag tänka mig att göra om jag får glänsa i dessa.

Något säger mig att jag inte kommer få dessa i mitt påskägg. Jag får helt enkelt ta mig en funderare på om jag ska byta man eller lösa in min pensionsfond om jag vill ha ett par av dessa i öronen.

Eller skrapa trisslotter för vid närmare eftertanke är jag rätt fäst vid både man och pensionsfond.

 

 

Detta är inlägg 39 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.