Att sitta med en dålig hand

Bild lånad från Pixabay

Att sitta med en dålig hand är lite sådär. Speciellt om det handlar om livet och ett hjärta som försöker aspirera på tjänsten som egen slagorkester. Så till den milda grad att man till slut är alldeles öm i bröstet. Känns bäst att åka in till doktorn och få det kollat. Man förbereder sig för att man ska få vänta en stund innan man får komma in och plockar med sig två böcker. Så har man åtminstone något att pyssla med. Att i samma mening nämna orden hjärta och ont brukar vara en direktbiljett till VIP-kön och så var det även denna dag så böcker förblev orörda.

Efter det tagits diverse tester, tryck och prover konstaterar doktorn nöjt att allt ser bra ut. När man sitter där lite halvt avklädd och blir erbjuden någon form av luftrörsinfektion istället för hjärtattack är man inte sen att tacka och ta emot. Bara tanken på att man inte behöver fundera på testamentet denna veckan är ju en stor lättnad. Istället kan man börja klura på vad vi ska ha till middag.

Det lustiga är bara att det först är när man stått på sig och frågat hur det kommer sig att man har ont i bröstet som man får svar. Då kommer luftrörsgrejen. Kan inte låta bli att undra vad som skulle hänt om jag inte varit jobbig och frågat vidare? Skulle jag traskat iväg från sjukhuset med plåster på fingret och kunnat säga att pumpen, den mår i alla fall fint. Att jag inte gör det och inte har gjort på snart två veckor var sekundärt. Och är det OK att det är lite tungt att andas?

Missförstå mig rätt, jag är glad för bytet alla dagar i veckan. Att få lite ont i bröstet och ryggen när man är ute och hasar runt med vovvarna är helt OK och något jag gärna tar. Speciellt om alternativet var en taskig pump. Så nu är vi lite glada med andra ord, för vad är väl någon form av luftrörsinfektion när allt kommer omkring?