Böcker

Bild lånad från Pixabay

När jag var hos läkaren i förra veckan hade jag en bok som behövde återlämnas till biblioteket. Bra då att det lokala ligger nära vårdcentralen. Eftersom man inte orkar mycket när man är sjuk, som till exempel att skriva blogginlägg, är det bra om man kan hitta något att sysselsätta sig med som funkar. Man kan tycka att göra smycken borde gå men inte ens det har jag orkat. Att skapa innebär att man bör ha något mått av inspiration och den har lyst med sin frånvaro.

Magiska ordet

Böcker funkar ju alltid så att lämna tillbaka var perfekt timing för då kunde jag se till att låna några nya. När man är i denna usla form är det kanske inte Platons Staten eller Tolstojs Krig och Fred som funkar utan något mer lättsmält. Eftersom jag läst alla böcker av mina favoritförfattare i genren kände jag mig lite vilsen och visste inte riktigt vad jag skulle titta efter. Och att gå igenom alla hyllor i sakta mak var inte aktuellt så som jag kände mig. Kom på den briljanta idén att fråga bibliotekarien om tips inom genren feel good. I ett tyst och slumrande lokalbibliotek ute på vischan är det nog inte mycket som händer. Frågan jag ställde var som att säga det magiska ordet till att låsa upp en annan verklighet.

Det roligaste

När jag stod med sex böcker i famnen försökte jag lite försiktigt tacka och säga att jag har nog tillräckligt med böcker. Det var som att tala för döva öron. Ytterligare fem tips senare tackade jag igen men hon drog vidare utefter hyllorna i sin uppgift att hitta en bra bok. Dryga tio tips senare stannade hon till slut upp. Hon erkände att det är den roligaste frågan man kan få som bibliotekarie. Vem hade kunnat gissa det?

När jag slutligen kom ut från biblioteket hade jag en kasse full med böcker skrivna av författare som jag aldrig läst. Inte för att jag har orkat läsa hela tiden men emellan varven så. Hittills har böckerna hon tipsat om varit bra.

För övrigt har jag undersökt hur många glassbåtar man kan äta på en dag utan att må illa. Jag har också hittat ett befriande enkelt spel på telefonen som sonen laddat ner vid något tillfälle. Jag har blivit supervass på att skjuta ner bubblor innan skotten tar slut. Hur många färgglada drakar jag lyckats rädda har jag tappat räkningen på.

Och så har jag läst feel good-böcker.

 

Du vet väl att du hittar nästan alla smycken i min webshop? Välkommen in till www.daybreakcraft.se och titt

2 Comment

  1. Hanna says:

    Det verkar vara en riktigt duktig bibliotikarie som har koll på läget! Kul att få så bra hjälp. 🙂

    1. admin says:

      Verkligen! Alltid kul att hitta nya och bra författare också.

Comments are closed.