Det här med vardag

Härom dagen skrev Sara ett inlägg om en resa hon hade gjort. Den verkade vara jättemysig och hon hade många vackra bilder med sig hem som hon la upp på bloggen. Vid det laget hade hon varit hemifrån ett tag och längtade hem till sin egen säng och vardagen.

När jag läste det började mina tankar flyga iväg alldeles av sig själva. Funderade över ordet vardag och vad det innebär. Vardag är något man ofta tänker på som lite småtråkigt och grått. Något man ofta vill komma ifrån. Istället skulle man kunna tänka sig att skrota runt på en strand och dricka färgglada drinkar i solnedgången.

Andra tillfällen vill man inget hellre än vara i sin vardag. Som jag tycker i alla fall. Vardag är på något sätt ens trygghet, när vardagen rullar på funkar ju allt. Det rullar, dag ut och dag in. På sin höjd kanske man måste välja att parkera på en annan plats vid jobbet för att någon har snott ens vanliga plats. Det innebär förmodligen att man inte kommer hitta bilen efter arbetsdagen. Inte förrän man snurrat runt lite planlöst i hopp om att man ska få se bilen. Svart Volvo, precis som alla andra har så lycka till.

Jag kom fram till att vardag är ändå något man ska vara rädd om men man kan välja hur man förhåller sig till den och också hur man formar dem. Av dessa tankar som surrade runt snabbt i huvudet när jag läste hennes inlägg kom denna kommentar:

Vardagen avnjuts bäst i små doser

Vardagen kan ju se väldigt olika ut. Man kan tänka att man bara vill ha lite vardag i taget, sedan blir det för mycket och då blir det tråkigt. Eller så kan man tänka att man ska se alla guldkorn som faktiskt finns i ens vardag. Att ta sig tid till att stanna upp och ta in emellanåt och inte bara rusa på.

Det var vad jag praktiserade igår kväll. Jag var trött i både huvud och själ och behövde ladda energi vilket man gör bäst med vapendragarna i naturen. Jag satte mig på en klippa mitt i skogen och tittade när solen gick ner. En svårslagen stund. Också en del av vardagen om man väljer att utforma den så.

Detta är inlägg 67 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.