Guldkornen

Jag kom in på ämnet med en god vän, hur viktigt det är att se och uppskatta guldkornen som finns runt omkring oss i vardagen. För de finns där bara man tar sig tid att titta, vilket vi alltför ofta glömmer bort att göra.

Att inte alltid traska runt på de vanliga rundorna med vapendragarna och tänka att havet är fint och sedan rusa vidare. Ta dig tiden att gå ner och sätt dig vid havet, andas in den salta luften och känn efter hur härligt det är. Eller att ta en fika med en vän och prata om livets små mysterier mitt i veckan så det blir alldeles för sent. För att du vill det och det känns bra.

Att värdesätta sin tid och vara medveten om vad man prioriterar att göra med den. Inte alltid välja det man borde utan också välja det man vill bara för att man mår bra är inte alltid så omvälvande. Det kan vara att sätta sig en stund på bryggan eller åka och klappa på en liten bebis. Även om det också kan vara stort och skrämmande och innebära att släppa ledstången ett ögonblick och ta de första stapplande stegen utan tryggheten.

Hur än situationen är finns det alltid guldkorn för dig. Det är upp till dig att se dem.

 

Detta är inlägg 59 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.