Halvvägs

Det började med att jag inte ville ha blogg till företaget eftersom jag sett så många exempel på dåliga företagsbloggar som inte uppdateras och mer blir som en skämskudde. Det var jag helt säker på att jag inte ville ha. Efter ett tag kom jag fram till att det kanske kunde vara roligt och intressant att ha det i alla fall men i gigget låg att den måste uppdateras och hållas aktuell. Ett ställningstagande som förpliktigar med andra ord.

Så bestämde jag mig för att starta igång en. Hade tänkt göra det lätt för mig, så lätt det bara går för att komma igång. Sänka trösklar och ta genvägar så mycket det bara går. Det slutade med egen domän och mall i wordpress och vips så var allt det enkla som bortblåst. Att ta sig ann sådant är för en html-analfabet totalt obegripligt och jag förundras ständigt över att jag lyckas fixa banners, installera tillägg och plocka ut hmtl-koder i jpeg-bilder och annat som jag inte kan. Egentligen. Men på något sätt har jag lyckats ta mig framåt.

Åter till det här med en uppdaterad blogg. Jo, den startades och sedan kom en massa saker emellan och där fanns bloggen med sitt tunna innehåll. Precis så som det inte skulle bli. Det var dags att spotta sig i tassen och sätta fart, frågan var bara hur mycket uppdateringar jag mäktade med i en vardag? När jag gick i de tankarna dök utmaningen #Blogg100 upp. En uppdatering om dagen i 100 dagar serverades på fat och jag tänkte att vad tusan, jag ger det ett försök. Idag har vi kommit halvvägs i utmaningen och jag kostar på mig att stanna upp och reflektera lite kring hur det har varit.

Jo, visst har det varit lite upp och lite ner. Ibland har jag en massa inläggsidéer som trängs i kalendern bara för att någon vecka senare sitta vid tangenterna och undra hur tusan jag ska få ur mig något. Nu har jag ändå kommit halvvägs och 50 inlägg på raken är ganska bra om jag får säga det själv. Lika mycket kvar med andra ord men det känns inte så oöverstigligt som det kändes från början. Kanske lätt att sitta här och vara kaxig men jag tänker att vi kör väl 50 till helt enkelt.

Detta är inlägg 50 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.