Idétorka

Igår drabbades jag av lokal idétorka. Eller jag trodde det i alla fall. Nu så här efteråt inser jag att jag hade en massa ämnen i huvudet men jag fick liksom ingen ordning på dem och därför blev det inget alls. Sedan tänkte jag också att på fredagar brukar det vara så få som tittar förbi och läser och när jag väl kom på det kändes det mycket bättre. Ingen skulle ju märka om jag inte skrev något ändå. Lika bra att det inte blev något då.

Jo men tjena. Det var ju flera stycken som var här och hängde igår. Typiskt när man tror att man kan smyga med något så blir man totalt avslöjad. Nu är det inte det att jag inte förstår er, tvärtom. Själv gillar jag att surfa runt på bloggar en fredag kväll. Totalt slutkörd som man är efter alla timmar man gjort i saltgruvan under veckan. Då är man inte mycket att hänga i julgranen när man ligger i soffan, spelar på läppen och hoppas komma in i andra andningen innan det är dags för ridå.

Nåväl, ny dag och nya möjligheter och lördag dessutom. Möjligheterna är oändliga med andra ord. Och vad hittar man på då tro? Jo, då tänker jag att jag ska passa på att få gjort alla de där ärendena i stan som jag behövt göra i flera dagar. Okej, flera veckor om man ska vara noga.

Eftersom det var tomt i strumplådan har jag fått på mig de extra tjocka löparstrumporna. Vi snackar permafroststrumporna. Hade inte hunnit göra i ordning håret heller men vad gör det när man kan ha mössan nerdragen över ögonbrynen? Den här taktiken brukar funka för vad jag brukar göra är att swisha in i mataffären, slå hastighetsrekord bland hyllor och frysdiskar och vara ute på parkeringen igen innan Lucky Lukes skugga hunnit reagera. Men inte idag.

Är ju svårt att slå hastighetsrekord inne i ett köpcenter med flera olika butiker att besöka utan att bli portförbjuden på kuppen. Till slut får jag i alla fall värmeslag och drabbas av akut uttorkning. Lyckligtvis hinner jag rafsa åt mig ett par kalendrar och lite annat smått och gott av nödvändig karaktär. Ute på parkeringen inser jag att jag i alla fall lyckats med tre av tio saker och känner mig rätt nöjd ändå. Att jag behöver komma tillbaka i en ganska snar framtid för att fixa resten förtränger jag med fantastisk framgång just där och då.

Väl hemma igen efter mörkrets inbrott känns det som jag slarvat bort hela dagen. Hade ju mycket hellre gått en långpromenad med vovvarna i skogen. Eller vad sägs om att ta med sig varm blåbärssoppa och sätta sig på en sten mitt i skogen? Titta på allt vackert runtomkring samtidigt som man försöker mota bort långa nyfikna nosar från koppen. Slår en dag i ett köpcentrum alla dagar i veckan om du frågar mig.

Obs, bilden har inget med texten att göra. Inte annat än att jag hellre suttit där och pillat i sanden än susat runt i ett köpcenter en ledig dag.

 

Du vet väl att du hittar nästan alla smycken i min webshop? Välkommen in till www.daybreakcraft.se och titta!