Mäktigt

Foto: Mike Olbinski

Sitter inne och kurar och tittar ut på regnet som piskar utanför fönstret. Med få undantag har det regnat hela dagen här hos oss. Det var vi inställda på, det hade SKHI lovat i flera dagar. Det är ju inte bara regnet, vindarna river runt i träden och piskar grenarna i en ursinnig takt och inte en pippi syns till. De gör klokt i att hålla sig undan vädrets makter en dag som denna.

I skyn seglar mörka moln förbi och det ena är mörkare än det andra, som om det vore en tävling i styrka. Även om det ser ut som det är ett riktigt rugguggleväder är det ganska varmt måste jag säga. Hade det varit kallt och allmänt eländigt hade valet varit lätt att ta tag i potträningen av vapendragarna och hålla nosen innanför dörren hela dagen.

Om man mot förmodan skulle välja att gå ut möter man vädrets kraft som en käftsmäll, finns inget förmildrande en sådan här dag. Vinden river och sliter i kläderna och har du inte håret väl förankrat under en tight mössa är det kört. I spegeln efteråt kommer du inse att du på något sätt måste ha kommit åt att ha kammat dig med en visp. En elvisp.

Samtidigt är sådana här dagar lite speciella. Om du väljer att ta på dig ordentligt (glöm inte mössan!) och ger dig ut för att möta naturens krafter blir man liksom lite mer levande på något sätt. Det är verkligen bara du och elementen och väl inne igen är du pigg och full av energi från mötet med naturen.

Nästan så jag är lite sugen på att ge mig ut bara för att, om det blir lite uppehåll i regnandet. Vet inte hur en nervig hund full av energi ställer sig till det förstås. Tror hon föredrar att jag pärlar just en sådan här dag. Eller spelar Fia med knuff.