Summering

Nytt år och nya möjligheter som det brukar heta. Också ett perfekt tillfälle att spotta upp sig lite vad gäller bloggandet för handen på hjärtat finns med en del förbättringspotential där…

Först tänker jag att vi tittar på vad som hände under 2017 och då främst från sommaren och framåt för det var då det hände grejer.

Sommaren började, mer eller mindre, med Hallifornia. Skönt häng och härligt stämning som vanligt. Andra gången i rad som jag var med och jag tror jag ska satsa på en tredje.

Sedan tog jag en snabb sväng ut till Hunnestads byamarknad. Tyvärr var det många andra event den dagen och vi hade inte den tillströmningen av kunder som vi hoppats på. Lite unikt att få åka hövagn från parkering till marknaden i alla fall och min granne hade alpackor hon sålde garn ifrån. En byamarknad at it’s best med andra ord.

Någonstans här hittade jag till Made in Onsala, vi pratar augusti på ett ungefär. Jag gick med i gruppen som är ett företagarnätverk med bas i Onsala, precis som namnet antyder. Med det kom möjligheten att vara med på Allsvenska i segling i Gottskär. Så härligt att inte alltid vara ensam. Nu kunde vi hjälpas åt om någon behövde pudra näsan, köpa mat eller bara springa iväg en stund. För att inte tala om att man inte behövde resa jättestora tältet själv i regn. Och att jag kunde lämna över shopen och dra på en rundtur med stridsbåt 90 när somliga gick och vann det!

Efter det följde en lite lugnare period men i månadsskiftet september-oktober var det dags för Made in Onsalas egna helg på Båt- och sjöfartsmuséet i Onsala. Vi hade många som kom och minglade runt bland våra bord och tog en fika och snackade strunt med vänner. Go stämning och kul med ett häng i Onsala, om än tillfälligt.

Tandläkaren var det dags för sedan och där hade vi våra alster fram till november. Då var det nämligen dags för nästa påhitt, vår pop up-butik i centrala Onsala. Invigningen gick av stapeln fredagen 24 november och det var en hel del folk som kom och minglade med oss. Butiken hade vi sedan öppet till 23 december vilket i princip innebar att man fick stå en dag i veckan. Jättekul att möta alla kunder och att jobba tillsammans med de andra i nätverket. Det får vi göra om någon gång igen!

Men ni ska inte tro att det bara var det som hände i slutet på året, självklart inte. I mitten på november var jag med på Mariedals julmarknad. Man kan lätt tro att ett par tält på en parkering i november ackompanjerad av svinkall vind inte skulle vara något att hänga i granen men där tar ni fel! Visst var det vrålkallt men det var mycket folk som dök upp. Återigen kanske lite kul att det händer något i metropolen Onsala.

Samma helg som vi öppnade butiken var det dags att vara med på premiären av julmarknaden på Sankt Jörgen Park. Nackdelen med att vara en av utställarna är helt klart att man inte har möjlighet att själv gå runt och titta på allt fint som finns och så kändes det här. Mycket folk kom dock och vi hade fullt upp mest hela tiden. Var lite plåster på såren för att jag inte hann till tomten och lämna över min önskelista.

Kungsbacka julmarknad hade i år satsat på att få upp kvaliteten på marknaden och Made in Onsala hade fått förfrågan om vi ville vara med. Som den gambler jag är sa jag tufft att jag ville stå ute och bad sedan en still bön för att jag inte skulle få ångra det. Misstänkte nämligen att det skulle bli mer folk ute så jag chansade. Dagen kunde ju både bjuda på spöregn på tvären och drivis, man vet aldrig här på västkusten. Till min stora lättnad var det strålande sol större delen av dagen och fullt med folk. Tror aldrig att jag har fått så mycket positiv feedback på mina smycken och det var riktigt roligt. Att det sedan tog ett par timmar med dubbla lager kläder inomhus för att tina upp var det helt klart värt.

Sista julmarknaden för i år blev den på Billdals ridklubb. Fast vi stod inne var det bra kallt. Alla gamla ridtjejer vet att det är så det blir i ett ridhus och jag var förberedd med flera lager kläder. Min mesta kund den dagen visade sig vara småkillar vilket var lite otippat. Det är ju inte min typiska kund normalt sett men man vet aldrig. Även småkillar kan ju onekligen ha bra smak!

Efter detta var det den stora utandningen. Nu hade jag ”bara” butiken kvar och jag hade oceaner av tid helt plötsligt. Från att gå till att stå på marknader eller förbereda för att stå på marknad all ledig tid till att bara stå i butiken ibland vad en skarp kontrast. Och då pratar vi om all tid utöver en heltidsanställning. Lagom till det började närma sig jul och allt stök hemma som det brukar innebära. Helt klart bra timing.

Nu är butiken tömd på alla saker och det är dags att börja smida planer för det nya året, både själv och tillsammans med Made in Onsala. Har lite idéer men allt ska ner på papper så det blir tydligt. Att ha en karta så man vet att man kommer dit man vill är bra grejer, eller hur!?