Business

Sedan ganska lång tid tillbaka har jag varit intresserad av entreprenörskap, business och att läsa om solskenshistorier men även ta del av de där jobbiga åren innan idén började bära sig. Just den vinklingen är oftast inte med i och för sig utan det man får tillgång till är de gånger det går bra. Det är väldigt inspirerande att läsa om solskenshistorierna och skapar lätt en känsla av att kan den så kan jag också! Så funkar det i alla fall för mig.

En jag inspireras av är Petra som är grundare av Majas Cottage. Känd för flertalet är nog hennes lyktor där en del av summan går till Barncancerfonden. Petra startade upp i ett rum hemma om jag minns rätt. Idag har hon en hel gård i Vellinge där inte bara butiken är utan där de även har restaurang och en s.k. teaterlokal där de hyr ut till event som ex. bröllop och även har föreläsningar och håller i egna event. Det som är grymt inspirerande är att under förra året donerade de hela 2 miljoner till Barncancerfonden. Som jag har sagt tidigare, det är inte alla hjältar som springer runt i cape.

Ett exempel på en historia från tiden när allt var en strid på marginalen kom Olof Röhlander med för några veckor sedan. Det handlar inte alls om att gotta sig åt någon annans olycka utan snarare att -”gud vad skönt att jag inte är ensam om att kämpa på med detta!” På det sättet ger ett sådant inlägg också inspiration, precis som solskenshistorierna. Den här vinklingen är så mycket mer sällsynt bara, lite som en fridlyst blomma man bara snubblar över någon gång ibland. Inlägget finns på min facebooksida Daybreakcraft.se. Delade den där så det blir lättare att hitta. Men när du ändå är där inne funkar det fint att trycka på följaknappen också, helt otippat.

En annan som jag tycker kan vara väldigt inspirerande är Isabella Löwengrip. Säga vad man vill om henne men hon har definitivt vuxit ur kostymen som ytlig fjortis som bara skriver om att hon fikar med både den ena och den andra och att hon sedan ska hem och göra läxorna. Istället har en grymt slipad business woman vuxit fram och där finns mycket att lära för en annan. För en tid sedan bad hon om frågor som hon ska svara på efter hand. Det första svaret i serien handlar om en kvinna som funderar på att starta en affär för barnkläder men hon kommer inte till skott. Anledningen och Isabellas svar finns att läsa i inlägget. Även om vi just här inte jobbar med barnkläder och inte heller har en hemlig dröm om det kan man alltid applicera tips och kunskap på den egna verksamheten. Isabellas svar är både matnyttigt och lärorikt och jag ser fram emot fortsättningen i serien.

Detta är inlägg 48 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.