Idéer

Ni vet när man slösurfar runt lite och plötsligt får en grym idé. En idé som liksom planterar sig och inte vill ge med sig. Går inte att släppa den och man vill undersöka vidare direkt för annars får man ingen ro. Om man då sitter mitt uppe i att producera en inlämningsuppgift och bara har tagit en mikropaus blir det lite stökigt. Precis som att säga till sig själv att inte tänka på en blå elefant. För vad tänker man på då?

Just det, en blå elefant!

Eller när man snubblar över en video som visar hur man gör en jättevacker produkt som skulle passa perfekt i företagets sortiment och liksom vill sätta igång och göra direkt. Man kan inte kan sätta igång att göra direkt pga att man inte har verktygen, materialen eller ens egentligen vet hur man ska göra men har en otrolig energi som liksom inte får plats. I brist på annat tvingar man sönerna att lyssna på hur häftigt det skulle vara att göra detta och att det inte finns så mycket av den varan i Sverige.

I vanlig ordning är de måttligt intresserade av att höra sin ömma moder bubbla om alla fantastiska smyckesidéer men lyckas ändå hålla nivån anständig och nickar och hummar lite på valda ställen.

När inlämningsuppgiften är inlämnad och i säkert förvar är det bara att sätta igång! Undersöka om det finns fakta att läsa på sig inom ämnet, hur miljöpåverkan och tillgång ser ut och undersöka om det finns leverantörer överhuvudtaget i Sverige. Kanske att man måste kontakta släkt i det aktuella landet för att hitta leverantörer. Var hittar man de andra materialen man behöver och hur skulle designen se ut?

Som ni förstår har jag lördagskvällen kirrad.

Den uppmärksamme snappade upp att inlämningsuppgiften var klar. Och då pratar vi två dagar innan sista inlämningsdag. T v å! Har aldrig hänt förut. Vet inte om det kommer bli en trend som håller i sig men jag trivs bra med att sitta och känna den obekanta känslan av att inte ha prokastinerat mig själv till sömnlöshet och stress. En ovan känsla.

Men nu till den blå elefanten.

Baby Blue Elephant

 

För den som är intresserad av ett erbjudande går det att läsa om det på facebooksidan. Passa på att följ sidan när du ändå är varm i kläderna.