Måndagspepp

Här sitter man i soffan under filten och känner sig lite lagom pepp så här på måndagen. Krassligheten från helgen vill fortfarande inte ge med sig och det blir inte många knop gjorda idag. Därför är soffan ett bra tillhåll.

Bläddrar runt bland lite bloggar och helt utan förvarning nås man av flera riktigt peppande inlägg. Ett av mina favoritämnen är företagande och entreprenörsskap och det är något som Alexandra Bylund har koll på. Hon har så rätt när hon skriver att framgång handlar om att göra lite mer än andra. Inte för att jämföra sig med andra utan att gör man som man brukar brukar resultatet bli därefter. Gör man däremot mer, annorlunda och utforskar nya områden, ja då kan det hända saker.

Det som är så läskigt med att prova nytt är att det just är nytt. Tryggast är ju att inte göra något men då händer inget. Svårt att driva företag på det sättet. Man kanske behöver testa nytt för att utvecklas och nå framgång, att inte göra som alla andra gör. Trist då om man är i en situation när det finns andra som inte tar några egna initiativ och sedan kan räcka finger och säga att jag visste att det inte skulle bli bra. För alla idéer kanske inte bär frukt. Låt oss säga att var tionde idé är en riktigt bra idé, då måste du ju komma på de andra nio innan du får jackpot.

Jag har inte misslyckats. Jag har hittat 10 000 sätt som inte fungerar. -Thomas Edison, uppfinnare

En annan som har koll på det här att arbeta hårt och nå framgång är Isabella Löwengrip. Borta är Blondinbella och istället har en riktigt slipad företagskvinna tagit plats. Hon vet vad det innebär att jobba hårt och att prioritera bort TV-tittande och partykvällar. Hon gör definitivt mer än andra. När hon sedan får hjälp med att bära pjäxorna på skidresan rasar avsundsjuka Sverige.

Lär dig att spurta och bromsa in, men framför allt de optimala förhållandet i mellan. Då förbättras din snitthastighet. -Isabella Löwengrip

Isabella vet hur hon ska göra för att ha flera företag igång i ett högt tempo och inser att hon inte kan vara överallt. Istället ser hon till att hon inte blir en bromskloss i processen och uppmuntrar sina medarbetare att ta egna initiativ och beslut. Hellre ett beslut som visar sig vara felaktigt så man får göra om än att stå och stampa och inte komma vidare i processen. Funkar säkert inte för alla men för dem verkar det funka.

Inte var jag miljonär när jag var 27, för jag var inte beredd att jobba så hårt som hon har gjort. Hade jag gjort det hade jag kanske också velat ha hjälp med pjäxorna när jag var på skidresa.

 

Du vet väl att du hittar nästan alla smycken i min webshop? Välkommen in till www.daybreakcraft.se och titta!