Planera

Det här med att utvecklas och lära sig nya saker är verkligen jätteroligt. Just nu känns det som jag är inne i ett utvecklingsflow och lär mig väldigt mycket nytt inom flera olika områden. Det kan behövas efter en period när det känts som man stått och stampat på samma fläck i evigheter. Att äntligen få komma loss och surfa fritt.

Känslan att man faktiskt också fattar det man läser och lyssnar på är riktigt härlig! Motsatta känslan gör sig också påmind när man känner sig som ett tvättäkta spån när man läser instruktionerna för inlämningsuppgiften för säkert tionden gången och fortfarande inte förstår. För det är ju det som är det kluriga just nu, det är inte bara att suga i sig all kunskap från böcker, övningsuppgifter och olika case och vara nöjd med det. Man förväntas komma med en motprestation också när man rör sig i universitetsvärlden. Och uppgifterna har dessutom deadlines!

Hur många gånger har man inte inför en tenta eller inlämningsuppgift tänkt att denna gången! Då! Ska jag minsann vara ute i god tid och utan stress ta mig igenom arbetet väl fördelat över alla disponibla dagar och lämna in en dag innan?

Och varje gång man lämnar in arbetet 23.59 på inlämningsdagen svär man och tänker att nästa gång minsann! Efter ett par… dussin… oräkneliga gånger undrar man lite uppgivet om man aldrig ska lära sig?! Blir man aldrig tillräckligt gammal för att faktiskt lära av sina egna stressiga upplevelser och göra bättre till nästa gång?

Men nu ska ni få höra. Jag har en plan och jag ligger lite före. Visst, det sabla arbetet har inte skrivits ännu men det är gott om tid och går det som planerat lämnar jag in en dag innan. För plötsligt händer det.

Uppföljning i en blogg nära dig. Efter deadline.