Bästa poddarna

På senare tid har jag upptäckt en outnyttjad möjlighet till lite egentid och du behöver inte alls åka långt för att få till det. Möjligheten finns nämligen i tvättstugan! För det kanske inte är en plats där familjen slåss om att få uträtta storverk? Vilket brukar ge en enorm tvätthög med jämna mellanrum. Det är här du har din chans.

Som ansvarstagande vuxen människa är det bara att meddela resten av familjen att du ska uträtta tråkigt men nödvändigt jobb. Så att de slipper leta smutsiga, omaka strumpor under sängen på mornarna för att ha något att sätta på fötterna. Medan du gör detta betungande arbete kan de i alla fall dammsuga, slänga soporna och göra i ordning i köket efter middagen. Så tar du med dig mobil, lurar och stänger in dig i tvättstugan.

Nu har du världens chans att stå och lyssna på inspirerande poddar och det finns en hel del bra sådana, beroende på vilka intressen man har.

Inspiration

För inspiration brukar jag välja Sunshinepodden. I den intervjuar de ofta människor som berättar om hur de ändrade riktning i livet eller hur de gjorde för att bli framgångsrika i det de gör. Avsnittet med Per Holknekt var oväntat bra och grep tag ordentligt.

En del intervjuer i Framgångspodden kan också vara riktigt bra. Förbered dig bara på att det är med viss amerikansk touch. Värvet har också bra intervjuer. För visst är det intressant att lyssna på människor som berättar hur de har gjort? Under ett långpass hem efter att ha lämnat bilen i människobyn hade jag sällskap av Camilla Läckberg i Värvet och intervjun gav mig en helt annan bild av Camilla än jag haft tidigare.

Träning och hälsa

När vi ändå är inne på snorsport ska Maratonpodden nämnas. Inspirerande podd för den som tränar och då kanske inte främst spänner sig lite framför spegeln, springer en kvart på löpbandet och dricker proteinshake innan de går och duschar. Här pratar vi uthållighetsnivån. Avsnittet med Mia Thomsen fick mig att fnittra för mig själv ute på långpasset när hon på ett målade sätt berättar om hur det kan gå till på sina ultramaror.

När vi är inne på ämnet hälsa är det på sin plats att nämna Food Pharmacys podd. Här kan vi höra hur Lina och Mia spånar på kring det här med tarmflora och hur det är att vara näringsjägare.

Sociala media

Om man är intresserad av entreprenörskap och sociala medier har jag precis hittat till Vad fan håller jag på med? Skyll inte på mig, det var inte min namnidé men podden är hur som helst bra och intressant. Där finns det en hel del tips om hur man når ut i sociala medier, hur man säljer, blandat med lite egna personliga reflektioner. Mama Said Media har också en podd som är lite av en bubblare för mig. Har lyssnat på några avsnitt och tycker om det jag har hört så långt. Om man går igång på det här med sociala medier.

Genom åren har jag lyssnat på flera olika poddar men det är dessa jag återkommer till för tillfället. Finns det flera bra poddar där ute som är värda att tipsas om?

Bilden är förövrigt lånad från Pexels. För hur jag än försökte gick det inte att ta en bra bild på vår tvättstuga som är stor som ett frimärke. Tänk  när vovvarna vill vara med också och man får brotta sig fram till torktumlarluckan…