Glasögon

Hanine

Det är lite lustigt det där med olika glasögon. Alltså vad man väljer att titta på och kanske även hur man väljer att tolka saker man ser. För att inte dra iväg fullständigt stoppar vi själva djuplodartråden om tolkningar med en gång. Tänk vad lätt det kan vara att slinka iväg från ämnet efter endast en mening…

Hur som helst, tillbaka till den tänkta tråden. För det jag tänker skriva om är när man sitter där i soffan. När man till exempel tittar på en konsert med mannen. Eller serie, musikvideo, deckare whatever. Vi tar en serie som exempel, då kommer man in i handlingen, kanske undrar vem som är mördaren och vem som är mullvad. På sin höjd kanske man funderar över hur det kommer sig att den kvinnliga snuten springer runt med högklackat när hon jagar bovar. Vem som helst som har provat att traska runt och stå långa stunder på dagarna vet att man ska undvika klackar. Det är i alla fall en insikt som brukar komma efter 20-25 när man viker sig för faktum. Hur man än försöker får man sabla ont i fötterna av det påhittet. Snyggt men inte praktiskt när det börjar handla om höjder över 4 cm.

Förutom att spana in skorna har jag en fallenhet för att snabbt se vilka smycken alla har på sig i rutan. Det är helt enkelt något jag ser på direkten. Man vet ju aldrig var inspirationen kan hoppa på en så det gäller att vara redo.

I fredags tittade vi på en konsert med Santana och där finns det ju mycket kul att titta på. Mannen ville uppmärksamma mig på basisten och vad han gjorde på scen. Min fråga blir då: är det han med solhalsbandet? Eh, har han halsband…? blir motfrågan.

Artister är väldigt roliga att titta på när det gäller smycken. Där är det inte alltid en liten silverlänk räcker och speciellt inte när de står på scen. Tänk vad de kan ta ut svängarna när det kommer till både kläder och smycken! Riktigt mumma för någon som skulle vilja gå bananas. Som exempel om man skulle vilja ta de broderade smyckena ett steg längre. Göra stort och iögonfallande. Lägga till både kedjor, fjädrar och annat kul.

Med andra ord, om någon känner någon som känner någon som är artist, skicka hit dem så gör vi lite fantasifulla smycken som tåls att visas på scen!