Internationella gemdagen

Förr i tiden kunde man skatta sig lycklig om man hade namnsdag. Det hade inte jag utan fick smygfiras när brorsan hade namnsdag för han var en av 365 lyckliga. Sedan hände något, namnsdagar kastades runt och helt plötsligt skulle alla ha namnsdag. Ungefär som Luciatåget i klassen där alla skulle få vara Lucia som ville. Som tur var var det fortfarande bara tjejer som ville det på den tiden vilket begränsade urvalet med 50%.

Inte nog med att alla ska få ha namnsdag, nu finns det dessutom dagar för allt möjligt. Att lyfta en sjukdom för att få mer förståelse eller öka intresset för att bidra till forskning tycker jag är ett bra initiativ. När man pratar om kanelbullens eller varmkorvens dag blir jag lite mer osäker vad syftet är. Eller som idag när det är internationella gemdagen.

När vi pratar gem kommer jag sökt att tänka på att man kan göra smycken av alla möjliga olika material. En del tycker det är helfestligt att göra smycken av gammalt skräp som kapsyler eller bildäck medan andra inte kan tänka sig att hänga på sig något annat är designersmycken i ädla metaller.

Jag är personligen inte helsåld på att hänga på mig vad som helst. Det är liksom inte bara roligt för att smycket har varit ett mjölkpaket i ett tidigare liv, det måste vara snyggt också. Där tycker jag dock att Nordic Choice hotels har lyckats med sin kampanj Sweet dreams de har i samarbete med Unicef. Hos dem kan du köpa armband där pärlorna är av återvunnet papper. Då hjälper du till att ge barn en trygg natt. Samtidigt har du en historia att berätta om ditt nya armband.

Detta är inlägg 78 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.