Lyft fram din inre gudinna

I somras sprang jag på ett instagramkonto som var fullständigt nerlusat av fantastiska kronor gjorda av skäckskal och pärlor. Det visade sig tillhöra Chelsea, en florist från Australien. Hon dras med ett stort ärr i pannan sedan hon var liten och som den florist hon är började hon helt enkelt binda kransar av blommor för att kunna skyla ärret med. Intresset ökade och hon band blomsterkransar för glatta livet. Efter en tid började hon flörta med snäckskal och till en början var det lite mindre kransar som liknade mer pannband än kronor. Efterhand blev kronorna större och större och färgerna gick ifrån vitt och beige till regnbågens alla färger.

Hon är väldigt noga med från vilka grossister hon handlar ifrån och att snäckorna har plockats från naturen på ett hållbart sätt. Dessutom avsätter hon en viss procent av sina intäkter till välgörande ändamål som ska gå tillbaka till naturen.

Någonstans på vägen blev hon uppmärksammad av Vanity Fair och där kan man tänka sig att intresset för henne exploderade. Sedan jag hittade henne i somras har hon fått tusentals nya följare på sitt instagramkonto. Så fort hon lägger upp nya kronor i sin shop går de åt i princip direkt. Hon har till och med valt att lägga ut dem vissa tider på dygnet så att hennes amerikanska kunder inte behöver sitta och vakta på kronsläpp mitt i natten.

I Sverige har hon också uppmärksammats i pressen och ett par veckotidningar har skrivit om hennes fantastiska skapelser. Nu är vi av tradition inte lika yviga och färgglada i Sverige som de har en tendens att vara i USA där många av hennes kunder verkar bo. Vi har heller inte lika många häftiga festivaler att springa på, utklädda till sjöjungfrur, även om hennes kunder inte bara har kronorna till maskerader utan även bröllop och andra festligheter.

Här i mellanmjölkslandet Sverige tror jag inte det är många som har modet att dra på sig en av hennes mest färgglada skapelser och matcha det med sin inneboende gudinna. Däremot ser jag trenden att man använder sig mer och mer av någon form av hårsmycke och det kan vara allt ifrån kedjor som ligger utefter hårfästet till pannband eller kammar med vackra blommor och blad som man fäster bak i nacken.

När vi blir lite mer modiga i landet lagom är jag i alla fall beredd. Då är det bara att droppa in och välja sin krona hos mig. Att sedan bära den stolt oavsett om det är ens bröllopsdag, festival eller altanhäng, och plocka fram drottningen i sig, det är upp till varje fantastisk kvinna att göra.

Detta är inlägg 17 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.