Sherry Serafini

Vid en första anblick verkar kanske inte pärlbroderi särskilt intressant. Det är något som tanter sitter och gör efter att de löst dagens korsord och vattnat sina Saint Paula. Det var i alla fall vad jag hade sett tills jag snubblade över Sherry Serafini. Där är det inte mycket Saint Paula utan snarare rost, döskallar och rock n’ roll som dominerar och med henne fick jag en helt annan bild av det här med pärlbroderi.

Hon är ett välkänt namn i pärlvärlden och har gett ut böcker, filmer och håller workshops, när hon inte blir intervjuad av olika branschtidningar och säljer sina fantastiska verk. Med andra ord har hon fullt upp med pärlor hela tiden.

Hennes karriär tog ordentlig fart efter att Steven Tyler, sångare i Aerosmith, knatat runt inte bara i USA med sitt bälte utan även på en modeshow i Milano och i reklambilder för bandet. Med det fick pärlvärlden ett uppsving och idag har hon flera rockstjärnor bland sina kunder.

När man tittar på Sherrys smycken ser man snabbt att det inte bara är stencabochoner hon använder som fokusstenar eller -pärlor i sina verk utan det kan vara allt möjligt spännande material. För en annan som tycker det är rätt svårt att hitta bra material i ett sådant litet land som Sverige är det kul att höra att hon ser sig som en sakletare. Hon kan hitta material till sina smycken på alla möjliga ställen, från loppmarknader till stora pärlmässor. Bara att inspireras och sätta igång med andra ord!

   

Detta är inlägg 44 av 100 i inititiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 5 mars 2017.