En dagens

Tänkte det passade med en dagens idag. En dagens på denna sidan är ju som ni förstår inte något som handlar så mycket om outfits. Här pratar vi mer om vad som hände under dagen.

Strålande sol och matte mumlade något om att tanka D-vitamin så vi drog ut på långtur med henne och de nya kängorna. Jo, hon har köpt nya. Var inne i människobyn och shoppade. Verkade som det blev bättre att ta det stället i smådoser istället för hela dagar.

Det var en fantastiskt härlig promenad hur som helst och på en öppen äng fick jag sådan feeling att jag rusade runt snabbt som vinden. Matte hojtade något om en vit sicksack-tråd över hela stället medan hon balanserade på tuvorna för att rädda nya skorna från all geggamoja. Jag hade lite svårt att höra vad hon sa, även om jag sprang riktigt nära. När jag gjorde det började hon gorma om att jag skulle låta bli att tackla henne. Jag vill ju bara kolla hur det gick för henne på tuvorna.

Väl hemma var jag härligt trött och då bjöd matte på ett riktigt spa. Även om jag kan tycka att hon inte behövde vara riktigt så noga med tvättandet. Det hade något att göra med att få komma längre in i huset än hallen hörde jag.

Tydligen var vi tre som kom hem. Mr Filbunke, jag och någon som hette Geggamonstret. Fast det förstod jag inte riktigt vem det var. Kanske mattes låtsaskompis? Jag tror inte matte var jätteförtjust i Geggamonstret. Bara en känsla jag fick när hon pratade om den medan hon torkade prickiga väggar, tvättställ och badkar.

Hur som helst var nog matte jättenöjd med spat. Hon sa i alla fall att hon skulle tipsa närmaste spaanläggning om en ny trend inom spavärlden: lerscrub och antiklischampo med mintlukt! Matte måste ha blivit väldigt len och ren efter att ha kört så lång tid i spat med oss. Snäll och omtänksam som jag är hjälpte jag matte efter badet genom att skaka av mig allt vatten innan hon kom med handduken. Ja, man vill ju hjälpa till så klart!

Efter det la jag mig i hallen och tittade på medan matte körde en Pippi långstrump i badrummet: surfing på handdukar.

I morgon hoppas jag att vi kan springa på ängarna igen. Fast nu går hon mest runt och muttrar om att vi bara får gå ut och kissa på torra gräsmattor. Vad hon nu kan mena det med?